14 februari 2013

Barista

I tisdags var jag hela dagen i Helsingfors för att gå en barista utbildning som Illy ordnade. Så nu är jag en professionell kaffekokare ;) Här är ett foto på hela gruppen. Killen i mitten höll kursen.

Inte så lätt att få den perfekta espresson.

 Och när man gör cappuccinon så är det ju den perfekta mjölken....

Snurra runt runt så den blir glansig och fin :)

En ganska lyckad kaffe.

Några kaffekoppar som vi testade oss fram på... Jag smakade på en och jag gillade nästan smaken. Tänkte försöka lära mig gilla espresso i vår, kaffet på Sweet Vaasa är ju så gott dessutom säger alla.

3 kommentarer:

Ina sa...

kan du lag hjärtan å blad i kafikoppin nu tå? ;) baristakurs e superkul, sku gärna ga fleir jag å för som barista har man no nästan allti meir att lär se :)

Anna sa...

ibland kommer d hjärtan o löv men lite mera träning bara. jo man kan no lära sig hur mycket som helst som barista. sku va roligare me lite längre kurs - överkurs :) vi fick int lär oss art denna gång så.. bara espresso o cappuccino egentligen.

Ina sa...

joonå huvusaken e att man får bra kaffe å mjölk laga först. ha mött på en del servitörer som lyckas bra me ti få hjärtan, men int har en aning om att kaffet e bittert å mjölken bränd.